Onsdagen den 9e december 2020 arrangerade ASSAMBUS sitt första virtuella medlemsmöte då 15 personer hörsammade kallelsen och loggade in via länk och  träffades på Zoom. Mötet inleddes av föreningens ordförande Daogo Zoungrana  som deltog från Ouagadougou tillsammans med Eric Zongo, ordförande för ASSAMBUS i Burkina Faso.

Därefter lyssnade vi till Sten Hagbergs presentation om valet i Burkina Faso (november 2020) och utmaningar inför framtiden. Valet genomfördes utan störningar och i enlighet med landets demokratiska regelverk och detta är mycket positivt med tanke på vad som inträffat på många andra ställen. Det regerande partiet får fortsatt förtroende och oppositionen har godtagit detta.

Efter en kort paus, vilket är viktigt vid möten framför datorn eller telefonen, berättade Linn Jansson och Göran Björkdahl om arbetet med innebandy i Burkina Faso och om den nystartade stödföreningen här i Sverige, Floorball Education Africa. Den arbetar tillsammans med systerorganisationen i Burkina Faso och stöttar innebandyklubbar som vänder sig till ungdomar och barn av alla åldrar. Lite extra fokus läggs på att få in flickor i sporten. En toppenviktig verksamhet!

Föredragen följdes av intressanta frågor och diskussion kring kvällens två huvudämnen, politik och ungdomsverksamhet i Burkina Faso. Avslutningsvis konstaterade vi att detta första virtuella medlemsmöte var mycket lyckat och att vi hoppas kunna anordna fler under 2012, eftersom det tyvärr verkar vara det bästa sättet att vidmakthålla ASSAMBUS aktiviteter inom den närmsta framtiden. Deltagandet från Ouagadougou och burkinska ASSAMBUS var också mycket uppskattat.